"Път на младите" представиха кандидатите си са Европейския парламент

“Път на младите” представиха кандидатите си за Европейския парламент

Коалиция "Път на младите" официално обяви своя списък с кандидати за евродепутати на предстоящите избори на 26 май. Листата се състои изцяло от високообразовани българи под 35-годишна възраст с разнородни успехи по света и у нас, които досега не са участвали в политиката.

На първо място "Път на младите" отстоява задълбочаването на европейската интеграция, основен фокус на предстоящата кампания.

"В момента виждаме огромен сблъсък между популистки, десни, националистически, в някои случаи и консервативни перспективи за бъдещето на Обединена Европа. Не вярвам, че това са преобладаващите перспективи за българите. Вярвам, че българите са много по-смели европейци, отколкото се отчита в общественото пространство. Обичам да казвам, че моето поколение е най-европейското в историята на човечеството," заяви водачът на листата Румен Чолаков, председател на "Милениум клуб".

"Втората основна теза, която ние ще защитаваме в предстоящата кампания, а и по принцип, е че България и Европа трябва да бъдат управлявани от професионалисти, прагматици, технократи. Трябва да бъдат управлявани не с идеология и не робувайки на диходомия или противопоставяне между леви и десни, между либерали и консерватори, а трябва да бъде диктувана от практичните решения, които стоят пред проблемите днес."

Чолаков подчерта нуждата от експертиза във всички клонове на управление и изтъкна разнообразните качества и умения на кандидатите като "изключително богатство", с което коалицията разполага в намирането на обединителни тези и приоритети.

Събитието приключи с речи от следващите кандидати в листата - Никола Апостолов, бизнес консултант в Париж; Цветелина Панчелиева, награждаван психолог; Цветелина Кузманова, eксперт в Комисията за финансов надзор; Теодор Кралев, мениджър в сферата на информационните технологии; Любослава Кирилова, бизнес консултант в Лондон. Сред изтъкнатите акценти в политиката на "Път на младите" бяха общата защита на европейските граници, нуждата от общ европейски президент, разширяване на правомощията на главния прокурор на ЕС, необходимостта от електронно гласуване и опазването на околната среда.

Можете да се запознаете с биографиите на всички кандидати на страницата с листата ни. Можете да гледате пълната пресконференция във видеото тук: