"Път на младите" призовават българските младежи да вземат бъдещето си в свои ръце

"Път на младите" призовават българските младежи да вземат бъдещето си в свои ръце

Румен Чолаков и Никола Апостолов във "Всичко коз" по Канал 3

Водачите в листата на "Път на младите" Румен Чолаков и Никола Апостолов обсъждат политическата активност сред младежите, пакета "Мобилност" и предложенията на коалицията във "Всичко коз" по Канал 3.

Румен Чолаков във "Всичко коз" по Канал 3

Румен споделя за престоя си във Великобритания: "Живея в Лондон 12 години, може би Брекзит референдумът беше един зов за пробуждане. Когато младите хора седят безучастно и гледат отстрани, не се борят за вижданията си, за интересите си, за бъдещето, то други взимат решения вместо тях. А за България конкретно, от тези 12 години, аз много болезнено виждам каква е репутацията, как всъщност изглежда България отвън."

И двамата са категорични, че гласуването е граждански дълг, дори изпълнението му да е по метода на изключването. Активизацията на младежите, които пропиляват правото си на глас, е важна мисия на "Път на младите".

Никола Апостолов във "Всичко коз" по Канал 3

"В "Милениум клуб" ние от много години вече работим по обществени теми, опитваме се по някакъв начин да ангажираме младите хора да се включат в обществения живот”, добавя Никола. “Затова сметнахме, че може би е дошъл моментът, щом ние не виждаме тази промяна и тези хора, които да ни представляват, все пак някой трябва да започне отнякъде. Защо да чакаме някой друг да го направи за нас?"

Можете да видите запис от пълното участие на сайта на Канал 3.