Никола Апостолов: ""Абсолютно трябва да се целим да влезем в Шенген. Въпросът е защо досега не сме влезли."

Никола Апостолов: ""Абсолютно трябва да се целим да влезем в Шенген. Въпросът е защо досега не сме влезли."

Никола Апостолов в Дарик Радио

Никола Апостолов от "Път на младите" гостува в “Седмицата” по Дарик Радио, където обсъжда редица теми, като правата на българите във Великобритания след Брекзит, опазването на европейските граници и отношенията на България с другите страни-членки в Съюза.

"Абсолютно смятам, че ние трябва да се целим да влезем в Шенген. Въпросът е защо досега не сме влезли. Смятам, че е проблем на доверие", коментира Никола. "Виждаме, че страни като Холандия, които блокират влизането на България, винаги поставят едни и същи въпроси - борбата с корупцията, с организираната престъпност. Тоест тези държави нямат доверие на България, за да махнат границите."

Никола Апостолов в “Седмицата” по Дарик Радио

Доказателство са големите корупционни проблеми в България са злоупотребите с европейски фондове.

"Тези европейски средства, от които би трябвало да се възползват обикновените хора, малкият и средният бизнес, наистина хората, които имат нужда и нямат достъп до кредити, до банковия сектор и т.н.... Виждаме, че те не се възползват от тях, така че контролът е първи приоритет. Именно затова едно от нашите предложения е по-силен европейски главен прокурор, защото смятаме, че той може да осигурява такъв контрол."

Можете да чуете целия сегмент с Никола на сайта на Дарик.