Никола Апостолов: "Трябва да наблегнем на образованието, на младите хора, на малкия и средния бизнес."

Никола Апостолов: "Трябва да наблегнем на образованието, на младите хора, на малкия и средния бизнес."

Никола Апостолов в “Още от деня” по БНТ

Според Никола Апостолов от листата на "Път на младите", сигурността и просперитетът са най-важните неща за българите. Основната мярка, която младите кандидати за евродепутати предлагат в сферата на сигурността е обща европейска армия и силна граница.

По темата за "просперитета" на България, или по-точно развитието на българската икономика, Никола представя три основни точки, върху които трябва да се наблегне.

"Номер едно, най-важната точка, е всъщност каква е административната среда, каква е институционалната рамка, в която борави българският бизнес, в която се развива нашата икономика. Това е базата, върху която ние се развиваме и ние трябва да положим изключителни усилия, за да гарантираме върховенството на закона", подчертава Никола в "Още от деня" по БНТ.

Никола Апостолов в “Още от деня” по БНТ

"Първата мярка, за която ние бихме работили, е именно европейски главен прокурор, чиито правомощия би трябвало да се разследват не само в разследването на финансови престъпления и усвояване на еврофондове, а и в престъпления от общ характер, в злоупотреба с власт и т.н."

В рамките на участието си Никола заявява и че приоритетите в областта на европейското финансиране трябва да се променят.

"Ние трябва да наблегнем на бъдещето, на образованието, на младите хора, на малкия и средния бизнес... Виждаме в България, че европейските фондове не се използват за малкия и средния бизнес. Те се използват за хора, които са близки до властта и те всъщност не изпълват тяхната цел, която е кохезионната политика за обикновените хора."

Можете да гледате целия сегмент на тази страница от 36:02 в плейъра.