"Път на младите" закри кампанията си с книги вместо с празненства

"Път на младите" закри кампанията си с книги вместо с празненства

“Път на младите”

Коалиция "Път на младите" приключи скромно предизборната си кампания по-рано днес в центъра на София. Вместо с шумни церемонии, кандидатите от листата отбелязаха повода като внесоха седемнайсет книги в деловодството на библиотеката на Народното събрание - книги, които според тях трябва да бъдат прочетени от управляващите.

Никола Апостолов от “Път на младите”

"Това е нашият завършек на кампанията. Ние не правим големи събития с фанфари, с концерти, с музиканти, които са финансирани с партийните субсидии, дадени от държавата", заяви водачът на листата Румен Чолаков. "Това, което искахме да подчертаем е че народните представители трябва да четат повече. Трябва да четат повече, защото те трябва да бъдат модел за подражание на цялото общество. Това да си прост не е модел на подражание. Това да четеш повече е за нас модел за подражание."

Сред авторите, чиито творби бяха внесени в библиотеката бяха Джордж Оруел, Димитър Димов, Фьодор Достоевски и Марк Тулий Цицерон.

"Ние се нуждаем от една икономика, основана на образованието, на науката и на иновациите, за да можем да постигнем тези високи доходи, към които всички се стремим."