Румен Чолаков за БНТ: "Ние сме абсолютната антитеза на евроскептицизма."

Румен Чолаков за БНТ: "Ние сме абсолютната антитеза на евроскептицизма."

Румен Чолаков в “Още от деня” по БНТ 1

Румен Чолаков, водач на евролистата на коалиция "Път на младите" гостува в "Още от деня" по БНТ 1, за да дискутира участието на българите в чужбина на евроизборите, ролята на младите в политиката и възгледите на коалицията.

"Ние сме абсолютната анти-теза на евроскептицизма", категоричен е Румен. "На първо място се чувствам българин, а след това европеец, но не виждам противоречие в тези идентичности. В много от проблемите в България днес ние виждаме европейски решения."

На въпроса какви са дългосрочните цели на "Път на младите", Румен отговаря, че Европейските избори са само началото.

"Нашето поколение може би е първото европейско поколение в историята на човечеството, или поне по смисъла на Европейския съюз и проекта на мира, който вече е създаден. По тази причина мислим, че сме носители именно на тази европейска идея, за която искаме да се борим."

Юристът обръща вниманието на зрителите и към предстоящите събития, на които ще могат да се срещнат с кандидатите от листата.

"Ще проведем голям брой срещи с избиратели от цялата страна. Предвиждаме обиколки в около 15 български града, където искаме да се срещнем с избиратели, да поговорим с тях, да видим как ни възприемат, да чуем какво ги вълнува."

Можете да гледате целия сегмент от предаването на сайта на БНТ.