Първи предизборен диспут на БНТ - За "европейския път", статуквото и миграцията

Първи предизборен диспут на БНТ - За "европейския път", статуквото и миграцията

Румен Чолаков в първи предизборен диспут на БНТ

Водачът на листата на "Път на младите" Румен Чолаков участва в първия предизборен диспут по БНТ заедно с други кандидати за предстоящите избори за Европарламент. Сред обсъжданите теми бяха връщането на България по "европейския път", пакета "Мобилност" и миграционната политика на Съюза.

"Ние искаме една силна Европа и искаме да гледаме напред. Ние искаме обща европейска армия, ние искаме силна европейска прокуратура. Ние искаме общи решения и силен Съюз, който да решава тези проблеми", уверен е Румен.

Първи предизборен диспут на БНТ

"Европа е изправена пред много прост избор. Или продължаваме напред, или тръгваме назад. "Европа на отечествата", това е назад. "Европа на нациите", това е назад. Статуквото, това е назад... Нека продължаваме напред с обединението на Европа, защото само това е гарант за сигурността на България и на всички нас."

Румен разграничи листата си от “статуквото” и най-ве че от нарастващия евроскептицизъм сред големите партии.

"Аз нося една тениска с кокиче. Ние избрахме кокичето за наш символ, напук на всички тези, които казват как не може. Как имало гласуване на един преходен парламент, на едни петгодишни евродепутати и затова Обединена Европа не може да продължи... Ние не гледаме краткосрочно, ние не гледаме до следващия мандат, ние не гледаме кога ще падне правителството и кога ще има предсрочни избори. Ние гледаме напред за нашето поколение, това е силата на младите."

Можете да гледате целия диспут на сайта на БНТ.