Румен Чолаков: "Кого чува Европа? Европа чува нас, които сме били там."

Румен Чолаков: "Кого чува Европа? Европа чува нас, които сме били там."

Румен Чолаков в "Още от деня" по БНТ

“По отношение на бъдещето на ЕС, ние ясно казваме, че той трябва да се промени. Трябва да се промени от бюрократичния му формат, който имаме днес в една по-голяма демокрация. Но ни трябват и нов тип лидери. И не само в Европа, но и в България. Нашите представители в Европейския парламент трябва да са много по-различни от тези, които сме имали досега. Затова именно в “Път на младите” ние избрахме да заложим на млади хора, на нови честни лица.”

Румен Чолаков представи основните цели на “Път на младите” снощи в “Още от деня” по БНТ:

“Първо, ние трябва да имаме национални цели, ние трябва да се присъединим към Еврозоната, ние трябва да се присъединим към Шенген, а за да го постигнем трябва да имаме такива представители, които да могат да лобират естествено и качествено. На нас ни трябват нов тип евродепутати, нов тип представители, които не са бюрократи, които имат опита в чужбина, които имат чуждите езици.”

Румен Чолаков в “Още от деня” по БНТ

В рамките на участието си Румен отпрати критики и към досегашните български представители в Европейския парламент.

“Кого чува Европа? Европа чува нас, тези, които сме били там и сме се реализирали по техните принципи. Именно такива хора е необходимо да представляват България. Ние трябва да дадем тази нова промяна. Две поколения досега в последните 30 години са се борили, за да може ние да имаме тези възможности, които сме придобили от Европейския съюз. Време е да ги върнем обратно.”

Можете да гледате пълното участие на сайта на БНТ.