Румен Чолаков за края на Прехода, общата европейска отбрана и "примитивния" национализъм

Румен Чолаков за края на Прехода, общата европейска отбрана и "примитивния" национализъм

Румен Чолаков в “Още от деня” по БНТ

"12 години във Великобритания за мен бяха един поглед отвън, който понякога беше и болезнен. Ние сме едно ново поколение, което единствено може да сложи край на Прехода в България. Време е да гледаме напред, да продължим по нови принципи и да бъдем част от сърцето на Европа."

Водачът на листата на "Път на младите" Румен Чолаков подчертава, че коалицията трябва да се съди по принципите, които отстояват, а не по сравнения с политически движения от миналото.

Rumen-Cholakov-BNT-1

"Нека не правим паралели с нещо, което вече е минало, всеки път, когато някой човек, който има професионален опит или образование, а пък не дай си боже да е било в чужбина, с едни примери, които сме имали в историята преди 20 години. Ако искаме едновременно да върнем млади хора от чужбина... Нонстоп говорим за това, че младите трябва да се връщат, образованите трябва да се връщат, имаме демографски срив, а когато те се опитват да го направят, казваме "А, ама вие не сте ли новите юпита?" Нека да ни съдят за това, което сме и принципите, които имаме."

Сред темите, които Румен обсъжда в "Още от деня" по БНТ са общата отбрана на европейските граници, разликата между патриотизъм и "примитивен" национализъм и правомощията на Европейската прокуратура да разследва злоупотреби с европейски средства.

Можете да гледате целия сегмент на сайта на БНТ.