"Европа на отечествата не може да проработи... Европейският проект има бъдеще и ние много силно вярваме в това."

"Европа на отечествата не може да проработи... Европейският проект има бъдеще и ние много силно вярваме в това."

2019   -        [(001001)2019-05-17-23-33-01].JPG

Румен Чолаков от "Път на младите" призова всички политици да са откровени за произхода на доходите си. Самият водач на листата влезе в студиото на "Още от деня" по БНТ с данъчната си декларация и представи Етичния кодекс на политика, който бе публикуван по-рано от коалицията.

"Ние не влизаме в политиката заради асансьор. Ние влизаме в политиката именно заради тези принципи, които защитаваме. И най-важният от тях е да променим именно това възприятие към политиката, тази обезвереност, че въобще може да има качествени политици в България", оптимистичен е Румен.

Румен Чолаков в “Още от деня” по БНТ

Като възпитаник на университета в Кеймбридж, Англия, Румен е имал възможността да наблюдава политическите и икономическите последствия от радикалните националистически движения.

"Европа на отечествата не може да проработи. Виждаме катастрофата на Брекзит, национализма, популизма, изолация, поддаването на емоцията. Този наследствен империализъм, който е останал от 50-те години подтикна англичаните да действат по този начин."

"Ако имаме едно семейство, не може при нещо, което не върви всеки път да ходим към развод, както англичаните тръгнаха с пътя на Брекзит. Ние имаме бъдеще, Европейският проект има бъдеще и ние много силно вярваме в това."

Можете да чуете цялото изказване на Румен на сайта на БНТ.