Румен Чолаков за пътя на младите в политиката: "Хората търсят промяната, търсят нови лица."

Румен Чолаков за пътя на младите в политиката: "Хората търсят промяната, търсят нови лица."

Румен Чолаков в “Плюс-Минус” по Нова

"Хората действително са много положителни към това, което правим, търсят промяната, търсят нови лица. Аз действително съм много оптимистично настроен, и за изборния резултат на 26-и, но и по-важно, за вълната, която започваме", коментира Румен Чолаков в студиото на "Плюс-Минус" по Нова.

Водачът на листата на "Път на младите" споделя тези впечатления след срещи с избиратели от различни краища на страната.

Румен Чолаков в “Плюс-Минус” по Нова

"В момента има два милиона българи в чужбина. Всеки човек, с когото говоря има познат, най-вероятно роднина, било то дете, внук, брат, сестра, леля, които живеят в чужбина. Говорим постоянно за демографската криза, за това колко хора заминават. На хората в България действително им е болно за това и се радват да видят, че има хора от чужбина, които се връщат и се опитват да направят тази промяна."

В отговор на нападките на евроскептиците, че Европейският проект е изпълнен с проблеми, Румен отговаря, "Европа има много проблеми. Аз съм напълно съгласен с тази теза. Съгласен съм, че в Европа има бюрокрация, има слабо лидерство, няма посока. Но за мен решенията не са скептични, а обратното - те са оптимистични и по-скоро интеграционни. На това, че имаме много бюрокрация, ние предлагаме повече демокрация. Ние предлагаме пряк избор на общ Европейски президент. Предлагаме Европейският парламент да има законодателна инициатива."

Можете да гледате цялото участие на Румен в "Плюс-Минус" на сайта на Нова.