Румен Чолаков: "Нашето поколение има за цел да сложи край на Прехода."

Румен Чолаков: "Нашето поколение има за цел да сложи край на Прехода."

Румен Чолаков за Дарик радио

"Засега мисля, че е повече от очевидно, че вътрешнобългарските национални проблеми взимат превес. Ние обаче ще се борим да проведем и европейски дебат. В крайна сметка това са европейски избори, които са изключително значими за бъдещето на Европа. Това предизвика и нашето участие", коментира водачът на листата на "Път на младите" Румен Чолаков пред Дарик радио.

"Първо, ние сме тук за дълго. Нашето поколение има за цел да сложи край на Прехода и да внесе едно равновесие в българската политика след тези бурни емоционални години, най-вече на отрицание и омраза”, категоричен е Румен в неопетнеността на листата. “Втората ни теза е че много от проблемите в България имат европейски решения и ние ще търсим европейските решения, които могат да променят системата тук. Считаме, че системата вътрешно сама себе си трудно ще промени и не виждаме от нито една от другите партии, които участват на тези избори, нито един практичен механизъм как това ще се случи."

Можете да чуете повече за конкретните европейски решения, политическите скандали в България и "примитивния" национализъм в целия откъс на сайта на Дарик.