Румен Чолаков: "Трябва да разделим личности и конфликти в съдебната система."

Румен Чолаков: "Трябва да разделим личности и конфликти в съдебната система."

Всичко коз на 17.04.2019 - Борба с корупцията по високите етажи[2019-04-17-20-26-50].JPG

"Реформата в съдебната система е значима тема и за нея се говори от доста време. Трябва да разделим личности и конфликти в съдебната система", коментира Румен Чолаков актуалните теми в България за "Всичко коз" по Канал 3.

"Има очевидна липса на доверие, има очевидни проблеми в наказателното производство и в гражданските дела, има огромна междуфирмена задлъжнялост и бавният начин, по който върви гражданският процес е голям проблем за чуждестранните инвестиции, като и несигурността при вземането на тези решения."

Лидерът на листата на "Път на младите" предупреждава, че случаят с бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева не трябва да се политизира.

"Случаят с Иванчева е сложен, защото от една страна има ясни доказателства и ясни предпоставки. Съдът се е произнесъл, има присъда. От друга страна проблемът при нея е може би начинът, по който беше започнато производството срещу нея. Другият проблем, който е политически, е защо тя е единственият такъв човек. Политизирането на една съдебна присъда обаче може да доведе до обратния ефект, защото ако започнем да правим политическа кампания в интерес на човек, който в крайна сметка е виновен, къде е съдебният процес?"

Още за независимостта на съдебната система в България и политическата идентичност на Коалиция "Път на младите" можете да чуете в пълния запис от гостуването на Румен на сайта на Канал 3.

Можете да гледате участието на Румен Чолаков и Никола Апостолов в същото предаване от 5 април на този линк.